Wed Jul 08 2020

07 08

Hogeschool Utrecht wint Award

10/10/2014

Door Liam van Koert

Tijdens de Actemium Automation Awards 2014 kwam de Hogeschool Utrecht dan eindelijk als eerste uit de bus. Avans Den Bosch werd tweede en Fontys Mechatronics derde. Tijdens de competitie voert een groot aantal  derde- en vierdejaars HBO-studenten uit  Nederland en België zeer uiteenlopende automatiseringsopdrachten uit.


     

 

Al weer voor de zevende keer opent Actemium in Veghel de deuren van haar EduLab. En net als voorgaande edities is er een groot aantal hogescholen en bedrijven dat meedoet aan een van de weinige automatiseringscompetities op HBO-niveau in Nederland. Alle teams worden zowel door de opdrachtbedenkers als door een vakjury beoordeeld op 4 punten: aanpak, creativiteit, zelfstandigheid en natuurlijk het behaalde resultaat.


Zeer divers
Het soort opdrachten dat de bijna afgestudeerde studenten voor hun kiezen krijgt is zeer divers. Zo moeten de teams motoren inregelen, PLC’s en HMI’s programmeren, een procesbesturing voor een brouwerij bedenken, maar ook een SWOT-analyse en marketingstrategie voor een nieuw product bedenken. Geen wonder dat ieder team zijn specialisme heeft en juist de opleidingen die automatisering in de volle breedte – dus zowel proces- als fabrieksautomatisering - hoge ogen gooien.


Net op tijd
Een van de opleidingen waar de voordelen van een brede benadering goed naar voren kwam, was het winnende IA team van de Hogeschool Utrecht . Na diverse jaren tweede te zijn geworden gingen ze er eindelijk met de hoofdprijs van €2000,- vandoor. Net op tijd, aangezien de opleiding er mee stopt en we te maken hadden met de laatste lichting.