SPS/IPC-Drives sluit af met records

01/12/2017

Door Bart Driessen & Liam van Koert

De SPS/IPC-Drives in Neurenberg boekte dit jaar weer de nodige records. Nog nooit was deze driedaagse beurs zo groot: 70.264 bezoekers (een plus van 7000) hadden de keuze uit 1675 stands, verdeeld over 130.000 vierkante meter.


     


// Factory Facts //

  • Standhouders: 1,675 (2016: 1,605)
  • Beursvloer: 130,000 m² (2016: 122,200 m²)
  • Bezoekers: 70,264 (2016: 63,291)

 

Er zijn tegenwoordig nogal wat industriële beurzen waar je je schoenen kunt stuklopen en vergapen aan innovatieve technologie. Helemaal in Duitsland. Toch is in dit landschap van de SPS/IPC-Drives in Neurenberg uniek. De beurs blijft bij haar roots: industriële automatisering. Alles vindt je er, iedereen staat er. Misschien daarom dat het aantal exposanten niet hard stijgt. Er kwamen er 70 bij dit jaar. De SPS/IPC-Drives blijft compact en overzichtelijk en je bent snel op de hoogte. Natuurlijk is 130.000 vierkante meter nog steeds fors voor Nederlandse begrippen. En zijn de paden tussen de stands vol bezoekers. Maar door de slimme layout is het prima te belopen, ook als je er niet de volle drie dagen bent. Wat ons betreft is het geen rocket science dat het bezoekersaantal ook dit jaar met dubbele cijfers is gegroeid. 

Tipje van de sluier: best veel IT

Behalve de enorme drukte in de gangpaden viel de beurs op door het grote aantal innovaties op de verschillende stands. Steeds vaker worden deze niet voor Hannover, maar voor Neurenberg bewaard. Opvallend was ook het grote aandeel voor IT. Bij praktische elke aanbieder was wel iets te vinden over webservices, cloudcomputing, dataverzameling. dataanalyse en cybersecurity. Ook de digitale tweeling was erg populair. Van bijna elk product of systeem draaide er een virtuele variant op één of meerdere cpu's. Je zou haast denken dat het aanbod eigenlijk twee keer zo groot was. 

Niet iedereen kan even op en neer naar Neurenberg. Het is ook niet naast de deur. Toch is de informatie waardevol voor het smeden van plannen voor 2018. De komende weken publiceren we daarom een groot aantal interviews, uitgevoerd op deze beurs. Stay tuned.