eWON begint het nieuwe jaar met Flexy 205

21/12/2007

Door Bart Driessen

Tijdens de SPS/IPC-drives in Neurenberg stelde eWON de Flexy 205 voor aan de markt. Met de Flexy 205 krijgen machinebouwers de beschikking over een krachtige oplossing voor remote access, geschikt voor grootschalige toepassingen en gebouwd in een compacte behuizing.

 


     

 

// Factory Facts //

  • Flexy 205 verkrijgbaar begin 2018
  • Gecertificeerd volgens ISO27001:2013
  • Inzetbaar als IIoT-gateway

 

Met de Flexy 205 wil eWON voorop lopen als het gaat om nieuwe businessmodellen voor machinebouwers. Toegang tot data op zich is daarbij niet voldoende. Machinebouwers willen nu IIoT-gateways waarmee nieuwe services mogelijk zijn. Andere eisen zijn het passen in bestaande schakelkasten en ruimte bieden voor veel extra kaarten.

eWON Flexy met cijfers

Data first

Over het belang van data kunnen we kort zijn; het is ‘data first’ wat de klok slaat. In het geval van de Flexy 205 gaat het om het om machinedata, alarmmeldingen tot en met productiedata. Ook KPI’s horen daar bij; data die onmisbaar zijn voor analyse en predictive onderhoud.Graphic

Certificering voor veilig dataverkeer

Een belangrijk aspect van de Flexy 205 is de beveiliging van het dataverkeer zoals dat via Talk2M verloopt. HMS, en daarmee eWON, laat Talk2M voortdurend certificeren volgens de ISO27001:2013. Deze ISO-certificatie is een internationale norm waarvan de geldigheid regelmatig wordt geaudit. Talk2M wordt daarvoor getoetst op haar ISMS: Information Security Management System. Na elke goedgekeurde audit wordt Talk2M voorzien van een STAR: Security Audit Certificate. Deze audits worden uitgevoerd door onafhankelijke certificatiebureaus. Voor de machinebouwers betekent dit dat zij met de Flexy 205 ook in de toekomst kunnen vertrouwen op deze router voor remote control.

eWON wordt vertegenwoordigd door Raster Products