EMO Hannover 2019 bezoeken

18/06/2019

Door Bart Driessen

Wat biedt de EMO met al zijn fabrikanten van gereedschapsmachines? En hoe krijg je een ticket?

 


     

EMO is de grootste beurs op het gebied van machines voor metaalbewerking. Het aantal beursbezoekers is zo'n 130.000 mensen, afkomstig uit 160 verschillende landen. Behalve dat het de grootste beurs is, gaat het ook om de presentatie van de nieuwste ontwikkelingen. De belangrijkste thema's zijn onder meer Internet of Things (IoT). Zoals het effect  in de productie. Besturings- en automatiseringstechniek en software krijgen een eigen beurszone. IoT biedt informatie uit het productieproces en de productieketen.

messe 20190613 154226 2

Foto: VDW Hannover Messe

Smart industry is ook te zien. Innovatie is onderdeel van smart industry. Presentaties en forumdiscussies leveren op dat gebied nieuwe informatie. Over additive manufacturing is ook veel te zien. Additive Manufacturing (AM, bij het grote publiek bekend als 3D-printing) kent een flinke opmars binnen de metaalbewerkende industrie. De volledige procesketen van additieve productie is aanwezig. Het gaat om toepassingen in sectoren als auto- en vliegtuigindustrie, machinebouw en medische techniek. Nog meer innovatie is er bij het paviljoen voor startups en nieuw talent. Startups krijgen een speciale plek op EMO. Op een oppervlakte van 500 vierkante meter.

 

messe 20190613 154226 10

Foto: VDW Hannover Messe

Gratis bezoek

Wie een bezoek aan EMO Hannover 2019 wil doen, kan zich registreren en een gratis entreeticket ontvangen. Gebruik daarvoor deze link: https://www.emo-hannover.de/ticketregistration?8vdtn