Fri Jul 10 2020

07 10

eWon gaat met partners in de cloud

08/12/2017

Door Bart Driessen

Hoe snel de veranderingen in de industriële automatisering gaan zagen we tijdens de SPS op de stand van eWON. Samen met EXAKOM heeft eWON een mooie toegang tot de cloud ontwikkeld. Met als resultaat dat gebruikers werkelijk overal toegang krijgen tot het enorme bedrijfsinformatiesysteem PLUTO van EXAKOM.


     
// Factory Facts //
  • PLUTO via cloud
  • Ontwikkeld met eWON
  • Connectie plug en play

Maakten we vorig jaar voor het eerst kennis met EXAKOM, en hun product PLUTO, dit jaar kwamen we opnieuw in contact met dit Franse bedrijf (gebruik deze link voor meer info over PLUTO). Zowel EXAKOM als eWON worden in Nederland vertegenwoordigd door Raster Products. Onze contactpersonen op de beurs waren deze keer Dominique Dias, de CEO en Noam Zur, Vice  President Sales en Marketing, en hoogstwaarschijnlijk de man met de beste humor op de SPS.

Toegang tot de cloud

Noam Zur: “Dat PLUTO steeds dichter bij de industrie komt hebben we natuurlijk te danken aan de samenwerking met eWON. We werken daar al langer mee samen. Onze gebruikers zijn intussen echt vertrouwd geraakt met remote service. Maar wat we nu samen met eWON hebben gemaakt is voorlopig wel de top. De officiële naam is PLUTO LIVE & WEB REPORT. Mooie naam toch? Maar waar het om gaat is dat gebruikers via de cloud direct toegang krijgen tot alle informatie die PLUTO over bedrijfsprocessen geeft. De installatie van deze cloudoplossing is voor de gebruiker bloody simpel. Voor wie liever met tablets of smartphones werkt heeft EXAKOM ook een app zodat je via die weg direct toegang hebt tot IIoT en Cloud. Ben je gewend te werken met Flexy, dan kun je met Talk2M Datamailbox een directe koppeling maken met PLUTO. Het mooie is dat PLUTO dan meteen een onderhoudsverslag maakt.”

pluto

Winst van cloudoplossing

Wat is de winst van deze cloudoplossing? Dominique Dias: “Behalve het feit dat PLUTO LIVE & WEB REPORT echt plug and play is, is er het voordeel dat zowel eWON als EXAKOM hier achter staat. Beide bedrijven zorgen ook voor ondersteuning, onderhoud en updates zodat de klant verzekerd is van een goed werkende oplossing. De klant kan nu met PLUTO LIVE & WEB REPORT alle informatie en data-analyses op afstand volgen en bestuderen. De kracht van PLUTO is inmiddels bekend: data die bereikbaar zijn via verschillende databases, IoT-servers, OPC-servers en historians kunnen dankzij Pluto goed worden geanalyseerd zodat er echte, zinvolle informatie uitkomt waar je als bedrijf iets aan hebt. Data-analyse is de manier om als bedrijf vooruitgang te boeken als het gaat om energie, productie, OEE of onderhoud. De grootste winst van eWON en EXAKOM is dat het momenteel de meest eenvoudige en meest rendabele remote oplossing is op de markt. Dat bekent echter niet dat we nu achterover gaan hangen. EXAKOM gaat in ieder geval door met de verspreiding van onze producten in de markt. We zijn actief in de Benelux en Frankrijk en werken verder aan ons wereldwijde netwerk van systeemintegratoren.”