Fri Jul 03 2020

07 03

Splitsing integratie en distributie cobots UR

29/03/2019

Door Liam van Koert

Om aan de cobotvraag in de Benelux te blijven voldoen, worden integratie en distributie van de cobots van Universal Robots gesplitst. Per 1 mei neemt het nieuw opgerichte Industrial Cobotics de distributie en marketing voor haar rekening. Gibas Automation zal zich volledig richten op integratie- en servicewerkzaamheden.


     

Al sinds 2010 is Gibas Automation het gezicht van Universal Robots in de Benelux. Niet alleen vonden de Deense cobotpionier en de robotintegrator uit Nijkerk elkaar op het gebied van technologie. Ook visie en bedrijfscultuur bleken een perfecte match. Dit resulteerde in een snelle adoptatie van cobots in Nederland en België, waarbij Gibas Automation steevast tot de top van snelst groeiende UR-distributeurs en integratoren wereldwijd behoorde. Om de groeicurve in deze nog steeds jonge industrie te kunnen voortzetten, is nu gekozen distributie en cobotintegratie te splitsen.

 

Focus op kerntaken

Per 1 mei zal Industrial Cobotics, met zetel in Haaltert (B), de distributie van UR-cobots verzorgen. Samen met de recent aangetreden Christian Janse (Area Sales Development Manager UR), wordt zo ook de toekomstige lokale ondersteuning voor een toenemend aantal partners en klanten veilig gesteld. Janse: “Door lokale aanwezigheid en een zuivere focus op distributie kunnen we marketing, service en het UR-partnernetwerk doelgerichter optimaliseren. Ook kunnen we directer op lokale ontwikkelingen inspelen.”

 

Waarde creëren

Focus levert ook Gibas Automation voordelen op. Zij kunnen zich bij een groeiende vraag concentreren op het creëren van waarde voor klanten middels automatisering en de integratie van UR-cobots. “We hebben naast technische knowhow het afgelopen decennium ook veel ervaring met UR-cobots opgedaan waarmee we klanten vanaf eerste contact tot en met oplevering en service ondersteunen. Door ons volledig op die rol toe te leggen, kunnen we nog efficiënter bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de cobotmarkt”, aldus Stefaan Poppe, directeur Gibas Automation.

“Met de splitsing blijft de Beneluxmarkt ook de komende jaren verzekerd van een maximale support bij de inzet van Universal Robots om haar concurrentiepositie te verstevigen.”