Seminar Life Cycle Management

24/07/2018

Door Bart Driessen

Wanneer is het optimale moment om aging assets te vervangen? Moeten ze wel vervangen worden of zijn er andere oplossingen? Wat is de oplossing met de laagste levensduurkosten? Wat zullen de onderhoudskosten zijn over de rest van de levensduur?


     

Deze vragen over levensduurkosten van een assetsysteem zijn lastig te beantwoorden. Tijdens de presentatie van Martin van den Hout van Agidens hoort u hoe u deze vragen kunt beantwoorden door asset management en reliability engineering. Tijdens de WoTS kunt u deelnemen aan het Life Cycle Management seminar.

Kies uit meer lezingen die dieper in gaan op het omvangrijke thema van Life Cycle Management. Jaap Westeneng van Endress + Hauser legt uit dat optimaal rendement vooral door samenwerking te behalen is. Life Cycle Management (LCM) wordt in het bijzonder bepaald door werkprocessen. Door middel van samenwerking en workshops is de efficiëntie te verhogen. Door verlenging van eigen werkprocessen naar klanten krijgt de plantowner inzicht in het LCM proces. Samen worden er dan verbetervoorstellen voor standaardisatie, migratie en kritiek gemaakt.
Joris van den Burg vervolgt namens Yokogawa met een pleidooi voor veilige, beveiligde en betrouwbare assets. Life Cycle Management diensten kunnen integraal worden opgenomen en de productiviteit verbeteren.

 

(Afbeelding Skitterphoto, Pixabay)