Sun Jan 17 2021

01 17

Industrial intelligence op de Hannover Messe 2019

28/02/2019

Door Bart Driessem

Van kunstmatige intelligentie en digital twins tot robots en slimme oplossingen op het vlak van industrial supply: tal van bedrijven zijn op de een of andere manier bezig met digitale transformatie en industrial intelligence. De laatste ontwikkelingen staan centraal tijdens de Hannover Messe, van maandag 1 tot en met vrijdag 5 april.


     

Ook dit jaar krijgen bezoekers van de drukbezochte beurs een staalkaart voorgeschoteld van de laatste trends op het snijvlak van technologie, industrie en digitalisering. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen waarmee bezoekers kennis kunnen maken?

I Robotisering 3 

Robotisering

Ze verzaken nooit, werken uiterst nauwkeurig en worden bovendien steeds ‘slimmer’. Na ruim 50 jaar nemen robots een steeds prominentere rol in het moderne industrielandschap. Door ontwikkelingen op het gebied van AI en sensortechnologie kunnen robots steeds meer. Ze kijken steeds beter ‘om zich heen’ en zijn steeds beter in staat om samen te werken met hun menselijke collega’s. Het inpassen van robots in je productieproces kost tijd; processen moeten worden aangepast, en medewerkers moeten worden opgeleid en omgeschoold. Bovendien vergen robots flink wat investeringen; niet alleen in hardware, maar ook in software en opleiding. Maar is een robot eenmaal goed ingepast? Dan zijn de voordelen vaak legio: een aanzienlijk hogere productie met een beduidend lagere foutmarge.

In de volgende reportage behandelen we andere ontwikkelingen op de beurs.

Foto's: Hannover Messe