Fri Jul 03 2020

07 03

Moderne machinebouw digitaal en transparant

28/08/2018

Door Bart Driessen

Machinebouwers van nu moeten machines leveren die gebaseerd zijn op onafhankelijke platforms, modulariteit en digitalisering. Een praktijkvoorbeeld daarvan is in oktober te zien op de WoTS 2018. Weidmüller demonstreert dan een machine die aan deze eisen voldoet.


     

De machine die straks op stand 11C054 Utrecht te zien is, produceert klemmenstroken. Volledig geautomatiseerd, dus zonder tussenkomst van mensen. Met de klemmenstrookmachine heeft Weidmüller een demo gebouwd die ook nog eens past in de wereld van de machinebouw. Immers, welke machine werkt tegenwoordig zonder klemmenstrook? Daarbij is deze machine in zijn geheel opgebouwd uit Weidmüller-oplossingen. Met u-mation/automation, Remote access, FieldPower, Energy Management, Field Wiring, Klippon Connect en de Fast Delivery Service.

foto 5weid

Voorbeschouwing

Klaas Wijbenga, al een hele tijd automation sales engineer bij Weidmüller, kent de bewuste machine van nabij. Weidmüller is bekend als fabrikant van elektronica voor de industrie. Vandaar onze vraag: waarom komen jullie op de beurs met een complete machine? Gaan jullie ook machines bouwen? Wijbenga: “Nee, we zijn geen machinebouwer en dat zullen we ook niet worden. Ons doel is een ander. Wij willen laten zien dat machinebouwers met onze componenten een complete machine kunnen bouwen. En dan ook nog eens een machine die veel machinebouwers zal aanspreken: eentje die volautomatisch complete klemmenstroken kan maken. We hebben deze machine wel helemaal zelf gemaakt. Hij is in Duitsland ontwikkeld, door verschillende engineers met verschillende specialisaties. Het bijzondere van deze machine is zijn openheid en flexibiliteit. De waarde daarvan is echt heel groot. Werken met verschillende onderdelen die zowel qua hardware als software op elkaar aansluiten is gewoon een genot.”

Items tijdens de komende WoTS

Meer informatie over de techniek die Weidmüller laat zien tijdens de WoTS van 2 tot en met 5 oktober zijn:

  • Klippon Connect: complete klemmenstrooktechniek
  • FieldPower: automatiseringsoplossingen, op functie gebaseerd, decentraal en modulair
  • u-mation/automatiseringsmodules: platform-onafhankelijk, modulair, compatibel en gereed voor digitalisering
  • IIoT/remote toegankelijk: slimme verbinding van sensor tot en met Cloud
  • Pick2Light-oplossing: oplossingen voor intra logistiek en material handling
  • Energiebeheer: moderne monitorsystemen, toekomstbestendig en efficiënt 
  • Fast Delivery Service; Weidmüller Configurator: complete ondersteuning geautomatiseerde waardeproductie

The Factory Files gaat in een volgend bericht gedetailleerd dieper in op deze onderwerpen.

Foto's: Weidmüller