Zevende Dutch Fluid Power Conference

03/11/2016

Door Ad Spijkers

Op donderdag 10 november organiseren brancheorganisatie Feda (Federatie Aandrijven en Automatiseren) en de Vereniging Platform Hydrauliek (VPH) voor de zevende maal het Dutch Fluid Power Conference (DFPC), voorheen bekend als Het Hydrauliek Symposium.


     

De tweejaarlijkse conferentie brengt studenten, experts, systeemontwerpers, producenten en eindgebruikers in een collaboratieve omgeving bij elkaar.

Het belangrijkste onderwerp voor dit jaar is Systeemarchitectuur in de hydrauliek. Net als bij veel andere technische systemen worden de eigenschappen, prestaties, levensduur, energieverbruik en kosten van hydraulische systemen voor een groot deel vastgelegd bij het ontwerp en de engineering van de systemen. Voor de organisatie was dat een belangrijke reden om juiste deze fase in de levensduur van hydraulische systemen onder de aandacht te brengen.

Moderne simulatietechniek, conditiebewaking en big data stellen ontwerpers en constructeurs in staat steeds beter doordachte, veiligere, compactere en energetisch efficiëntere installaties te bouwen. Doelstellingen van de bijeenkomst zijn:

  • Verbetering van de kennis over systeemaanpak en architectuur in de hydrauliek.
  • Meer informatie voor de vroege fases van projectkeuzes en het effect daarvan op de uiteindelijke functionaliteit.
  • Het delen van ervaringen in systeembenadering.
  • Ontmoeting en netwerken met collega's uit de fluid power industrie.

Dutch Fluid Power Conference

De sprekers uit binnen- en buitenland zijn afkomstig van onafhankelijke adviesbureaus, universiteiten, eindgebruikers (waaronder Huisman en Tata Steel), systeemhuizen en vooraanstaande hydrauliekleveranciers. Key note speaker direct na de lunch is tweevoudig astronaut André Kuipers, die zal ingaan op de voorbereidingen van zijn vluchten, zijn missies en zijn visie over onze planeet. Uiteraard zal ook de rol van de technologie ter sprake komen.

Dagvoorzitters zijn Peter Albers (Ingenieursbureau Albers) en Ivo Willemsen (Motrac Hydraulics), beide voormalig voorzitter van Vereniging Platform Hydrauliek en doorgewinterde hydraulici.

Aangezien de conferentie is gericht op de deelnemers uit heel Europa zijn de presentaties in het Engels. Plaats van handeling is film- en congrescentrum Cinemec in Ede, gelegen pal naast de afslag Ede-Wageningen aan de A12. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, registratie is mogelijk via de website van het congres. Deelname kost € 275 en daarvoor heeft u toegang tot het congres, de table top presentaties, de lunch en de netwerkborrel op het einde van de dag. Het programma start om 09.30 u en eindigt uiterlijk 19.00 u.

Waka Waka

Als blijk van waardering aan deelname aan het symposium heeft de organisatie gekozen voor de Waka Waka. Dit apparaatje combineert een high-tech lamp met een oplader die werkt op zonne-energie.

Het meest opvallende aan deze verlichte power charger is niet het apparaat zelf, maar de missie die de fabrikant heeft. Voor elke verkochte Waka Waka schenkt de fabrikant namelijk een WakaWake Light aan een gezin zonder elektriciteit in een rampgebied of crisissituatie.

Op waka-waka.com is alles te vinden over deze onderneming, haar missie en producten. (foto: Benny Gudde)