Tom Heintjes in team management PENKO

21/10/2016

Door Bart Driessen

PENKO Engineering verwelkomt een nieuw teamlid op haar hoofdkantoor in Ede. Per 19 september 2016 is Tom Heintjes business development manager. In deze nieuwe functie is Heintjes verantwoordelijk voor Verkoop, Marketing en R&D.


     

Heintjes sluit zich bij het managementteam aan na meer dan een jaar als consultant te hebben gewerkt. Hij gaat leiding geven aan de zakelijke ontwikkelingen en het beleid van het bedrijf, waaronder doelstellingen, nieuwe initiatieven en productontwikkelingen. Hiermee zal hij PENKO ondersteunen in haar streven naar snellere groei en het verder inrichten van het bedrijf.

"Ik heb meer dan een jaar met het team gewerkt vanuit een adviserende rol, "zegt Heintjes. "Ik ben erg enthousiast over deze nieuwe positie waarin wij de activiteiten van Verkoop en R&D verder kunnen stroomlijnen in een gecombineerde aanpak voor onze belangrijkste markten.

Heintjes komt bij PENKO met een ruime ervaring in business development en internationale verkoop. Hij studeerde Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven, en behaalde een Executive Master of Business Administration aan het International Institute for Management Development te Lausanne, Zwitserland. Voordat hij bij PENKO kwam, werkte Heintjes 10 jaar als interim manager op directieniveau bij diverse bedrijven in de olie- en gasindustrie en machinebouw. Daarvoor werkte Heintjes onder andere voor Stork, een multinationale onderneming actief in de technische dienstverlening en de luchtvaartindustrie.