Gratis robottraining met RoboDK

19/07/2022

Door Ad Spijkers

RoboDK heeft voor (potentiële) robotgebruikers een hele serie gratis programmeercursussen ontwikkeld.


     

Hoe kunt u aan de slag met robottraining? U zou zich kunnen voorstellen dat cursussen robotprogrammeren veel geld kosten. De Canadese fabrikant van simulatiesoftware RoboDK heeft een verzameling cursussen ontwikkeld die alles omvat wat nodig is om een expert te worden in offline robotprogrammering.

Robotica-training is van oudsher vrij duur. Elke robotfabrikant heeft zijn eigen trainingen en partners die zijn gespecialiseerd in het trainen van gebruikers voor hun specifieke robots. Maar wat als u een expert wilt worden in het programmeren van elk type robot en/of niet veel budget hebt om aan de training te besteden?

20 programmeercursussen

RoboDK heeft een hele serie gratis programmeercursussen gemaakt waartoe (potentiële) robotgebruikers toegang toe hebben. Samen vormen ze een volledige cursuscatalogus met meer dan 23 uur opleiding. Deze robottraining begeleidt u door het hele proces van het programmeren van uw robot, vanaf de basis van het gebruik van de programmeeromgeving tot het genereren van geavanceerde paden.

Basis robotprogrammering

Negen basiscursussen introduceren de RoboDK-omgeving en bieden alles wat nodig is om een robot te simuleren.

1. RoboDK-simulatieomgeving

2. Een RoboDK-station maken

3. Pick and place

4. Simulatiegebeurtenissen

5. 3D-objecten

6. Basismechanisme

7. Simulatietools

8. Palletiseer-plug-in

9. Flow control statement

Genereren van geavanceerde paden

Vijf cursussen gaan dieper in op het genereren van paden in RoboDK. Ze laten zien hoe u het meeste uit enkele tovenaars van RoboDK kunt halen.

10. Geavanceerde padgeneratie Deel 1

11. Pad importeren

12. Geavanceerde padgeneratie Deel 2

13. Curve-tool

14. Geavanceerde padgeneratie Deel 3

Van simulatie tot realiteit

Bovengenoemde cursussen hebben voornamelijk betrekking op het gebruik van de simulatiefuncties van RoboDK. Deze volgende vijf cursussen gaan over hoe een programma te verplaatsen naar fysieke robots.

15. Robotprogramma

16. Robotbestuurder

17. Nauwkeurigheid en sonderen van stations

18. Robotnauwkeurigheid

19. Post-processor modificatie

Geavanceerde programmering

Tot slot is er een cursus over het gebruik van de RoboDK API voor meer geavanceerde programmering.

20. Python API voor simulatie

Toegang

U heeft toegang tot de cursussen op het YouTube-kanaal van RoboDK en vindt hier alle trainingsbestanden. De cursussen zijn gerangschikt in afspeellijsten, naast andere individuele trainingsvideo's voor bepaalde aspecten van de functionaliteit van RoboDK. Een overzicht van het cursusprogramma vindt u hier.

Foto: RoboDK