Sun Jul 21 2019

07 21

Carrièrevooruitzichten belangrijk voor gemotiveerde medewerkers

04/05/2018

Door Yves De Groote

“Voor het behouden van gemotiveerde medewerkers is het belangrijk dat zij aantrekkelijke carrièrevooruitzichten bij hun werkgever hebben”,  zegt Guido Kuckartz, senior key accountmanager bij het verpakkingsbedrijf Ranpak Europe in Heerlen. “Samen met HR-bedrijf Frettwork International stellen we persoonlijke carrièreplannen op. Barbara Frett en haar team zijn ook verantwoordelijk voor de rekrutering en headhunting van (junior) managers.”


     

 

“Voor de ontwikkeling en groei van een bedrijf is het belangrijk dat de juiste persoon op het juiste moment op de juiste functie zit”, verduidelijkt Guido Kuckartz, senior key accountmanager bij het verpakkingsbedrijf Ranpak Europe en Ranpak Zuid-Amerika in Heerlen. “Naast competentieontwikkeling gaat het erom te weten waar een medewerker naar op zoek is voor zijn toekomst en in welke richting hij of zij zich de komende vijf tot tien jaar wil ontwikkelen. Voor een salesmanager kan dit een andere regio zijn in Europa of globaal.”

Ranpak is een Amerikaans bedrijf met hoofdkantoor in Cleveland (Ohio), van waaruit ook de sales voor Noord-Amerika wordt gedaan. Een derde kantoor voor Azië en de Pacific is in Singapore. Totaal telt het internationale verpakkingsconcern ruim 500 medewerkers.

Guido Kuckartz kent eigenaar-directeur Barbara Frett al meer dan vijftien jaar. Beiden werkten zelfs samen bij dezelfde werkgever. Ranpak Europe werkt intensief samen met Frettwork voor de rekrutering en headhunting van (top) managers voor alle mogelijke disciplines. Daarnaast is Barbara Frett, die zelf ook werkzaam was HR-manager en -directeur, als consultant ook betrokken bij het schrijven van carrièreplannen van de medewerkers en managers. 

De senior key accountmanager omschrijft haar als bijzonder professioneel. “Binnen Ranpack Europe vertrouwen we haar op hetgeen ze zegt en doet. Barbara draagt zo in hoge mate bij aan de ontwikkeling van de medewerkers binnen het bedrijf en zij slaagt erin medewerkers binnen het bedrijf te houden.” Verder wijst Kuckartz ook naar haar uitgebreide internationale netwerk, in het bijzonder in Duitsland en over de grenzen in Nederland en België. “Het zevenkoppige HR-team staat voor een persoonlijke, open en vriendelijke werkwijze en een menselijke benadering van de verschillende partijen.” Volgens Guido Kuckartz ligt hierin meteen het grote verschil met online platformen voor met name rekrutering en selectie.