Fri Jul 10 2020

07 10

Emerson gaat voor 'digivaardig' personeel

17/03/2018

Door Bart Driessen

Tijdens de Emerson Exchange 2018 in Den Haag werd duidelijk hoe belangrijk de digitalisering in de procesindustrie wordt. 'De afgelopen 30 jaar heeft ons een geweldige vooruitgang gebracht in de productiesector, onder andere door verbeterde efficiëntie dankzij automatisering', aldus Mike Train, executive president, Emerson Automation Solutions. 'Maar de voortdurende toename van voordelen valt weg. Daardoor staat de industrie nu onder druk om nog betere prestaties te leveren. Dat kan als personeel sterker wordt op digitaal gebied.'


     

// Factory Facts //

  • Ook procesindustrie onder druk
  • Digitalisering biedt uitkomst
  • Emerson onderzoekt benodigde competentie
  • Vooral 'digivaardig personeel' nodig

 

Onderbouwing van een dergelijke uitspraak is natuurlijk wel vereist. Emerson heeft dan ook een analyse gemaakt van de ontwikkeling in de top 25% beste bedrijven in hun soort, de Top Quartile. De conclusie daarvan is dat de realisering van de 'digitale transformatie' vijf competenties noodzakelijk zijn. 

  • Geautomatiseerde workflow: elimineer terugkerende taken en stroomlijn standaardhandelingen zodat personeel zich kan concentreren op uitzonderingen en andere problemen waarvoor menselijk ingrijpen nodig is. Een maatregel die doet denken aan lean.
  • Beslissingsondersteuning: zet analyses en bewezen expertise in om bruikbaar inzicht op te doen en complexiteit te verminderen, voor snellere en betere beslissingen. Dus gefundeerd en sneller handelen.
  • Personeel bijscholen: kies een benadering waarmee medewerkers sneller en effectiever kennis en ervaring opdoen. Zo verhoog je de besluitvorming verbeter je de samenwerking.
  • Mobiliteit: zorg voor een beveiligde toegang tot informatie en expertise, ongeacht locatie, voor betere samenwerking binnen de 'workflows'. Dus flexibel en mobiel samenwerken.
  • Veranderingsmanagement: combineer strategieën, processen, hulpmiddelen en expertise om 'best practices' in het bedrijf te vereenvoudigen en versnellen.

Emerson geeft wel toe dat deze aanbevelingen niet echt nieuw zijn, maar wel toepasbaar voor innovaties op het gebied van IIOT. Volgens Emerson heeft het hiermee Plantweb uitgebreid. 'Productiebedrijven met deze competenties profiteren van de huidige digitale technologie. Wij gebruiken de kennis die we opdoen  met klanten om in de ontwikkeling van onze product- en dienstenportfolio.'

Industrieën profiteren van IIOT

Een onderzoek uit 2017 door Industry Week en Emerson leert dat leiders uit industrieën profiteren van IIOT. Vooral door betere real-time informatie, nauwere samenwerking binnen de onderneming en betere hulpmiddelen voor analyse. Bedrijven hebben met name behoefte aan effectieve methodes om te focussen op opleiding en bijscholing in combinatie met betere workflows. 'Men hoort steeds vaker dat technologie banen in de productie kost. Dit gaat echter voorbij aan het grotere plaatje', aldus Train. 'De geschiedenis laat ons telkens weer zien dat technologie weliswaar bestaande of traditionele productie kan verstoren, maar deze verstoring zorgt altijd voor nieuwe mogelijkheden. Daardoor neemt de werkgelegenheid uiteindelijk toe en niet af.'