Fri Mar 31 2023

03 31

Lapp geeft extra aandacht aan innovatie

11/06/2019

Door Bart Driessen

Tijdens de jaarlijkse persconferentie in juni bestempelde Lapp innovatie als het belangrijkste van dit moment. Nu de periode van Industrie 4.0 onderhand zijn top heeft bereikt, gaat het nu om de praktische toepassing; de vertaling van digitale technologie in nieuwe producten.


     

Georg Stawowy, algemeen directeur van de Lapp-holding, opende dan ook zijn verhaal met zijn stelling “dat het niet vooral om de dingetjes, de producten en ook niet de automatisering of de netwerken werken. Allemaal mooi. Wat we nodig hebben is iets heel anders. Naast alle technische kennis gaat het nu om zaken zoals innovatie. Om echt te vernieuwen gaat het nu ook om eigenschappen als slimheid en creativiteit.”

foto 3Stawowy

 Georg Stawowy,  directielid van Lapp Hollding AG: "Naast technische kennis gaat het om innovatie" (foto Bart Driessen)

Innovatie minstens zo belangrijk als producten

Logisch was dan ook dat de persconferentie nauwelijks nog ging over producten. Centraal stonden zaken als vrijheid, denken, uitproberen, en samenwerken met mensen die hun fantasie gebruiken en dat in de praktijk kunnen toepassen. Innovatie vereist ook andere ruimtes en instellingen. Over dit onderwerp spraken ook experts zoals Guido Ege, manager productontwikkeling bij Lapp en Wilhelm Bauer, hoogleraar, regeringsadviseur en hoofd van het Fraunhofer-Instituut voor Arbeid en Economische Ontwikkeling. Zij legden de nadruk op de ingrepen die nodig zijn om het streven naar innovatie effectief en succesvol te realiseren. Onderdelen daarvan waren de verschillende stappen die gezet moeten worden, de veranderingen in werkwijzen, de samenwerkingen met andere disciplines en de openheid die nodig is om andere gedachten ruimte te geven.

 foto 39

Wilhelm Bauer, hoogleraar, regeringsadviseur en hoofd van het Fraunhofer-Instituut voor Arbeid en Economische Ontwikkeling (foto Liam van Koert)

Benoeming clustermanager Benelux

Een andere verandering die tijdens de persconferentie bekend werd, was de nieuwe clustermanager van Lapp in Benelux en België. Sinds 1 april dit jaar is Allard van Veelen benoemd als ‘Head of Digital Sales and Market Intelligence’. Hij voert die functie uit voor de vestigingen LAPP Benelux en LAPP France. Van Veelen heeft de afgelopen 20 jaar verschillende marketingmanagementfuncties uitgeoefend. Met nadruk op strategie en uitvoering van marketingplannen voor naamsbekendheid, leadgeneratie, online sales en e-commerce in verschillende markten. Van Veelen heeft zich eerder beziggehouden in ontwikkeling en uitvoering van een internationaal B2B webportaal, en verschillende value proposities bij onder meer Molex, Ricoh en Vanderlande.

Sneltreinvaart

“De markt verandert in sneltreinvaart. Dus moeten we onze werkwijze aanpassen en investeren in online sales. Bovendien moeten we de strategie van onze klanten beter leren begrijpen; om hen te helpen nóg succesvoller te zijn”, aldus Van Veelen. “In tegenstelling tot de traditionele kanalen worden producten via de digitale snelweg verkocht. En klanten gaan hun eigen oplossing ontwerpen.”

Taken

Van Veelen zal leidinggeven aan de medewerkers van Product Marketing, Marketingcommunicatie en Digital Sales binnen LAPP Benelux B.V. en LAPP France S.A.R.L. Samen met het hoofdkantoor van LAPP in Duitsland ontwikkelen zij de digitale strategie en lokaal de implementatie. Hun belangrijkste elementen zijn de positionering en de acht merken van LAPP, de online sales en de uitbreiding van het klantenbestand.

 

Eerste foto: Mark van Dijke, Georg Stawowy, Allard Van Veelen