Sun Nov 28 2021

11 28

Modulaire en flexibele aandrijvingen SEW-EURODRIVE

01/06/2019

Door Bart Driessen

Modulariteit is voor SEW-EURODRIVE vanaf het eerste begin de basisfilosofie geweest voor de opbouw en productie van aandrijvingen. Het heeft ervoor gezorgd dat deze aandrijfspecialist door de jaren heen is uitgegroeid tot vaste waarde in de aandrijf- en besturingstechnologie. Niels Maat, manager drive solutions en lid van het managementteam bij SEW-EURODRIVE, legt uit waarom modulair werken zo belangrijk is.


     

De gestage ontwikkeling van SEW-EURODRIVE is gefundeerd op het systeem van centrale productie, onder meer in Duitsland, Verenigde Staten en China; en in decentrale assemblage in meer dan 40 landen. Niels Maat: "Modulair betekent dat onze aandrijvingen en besturingen zijn opgebouwd uit modules en onderdelen die gemakkelijk en snel te combineren zijn. De onderdelen zijn wereldwijd dezelfde met als resultaat een enorme flexibiliteit. Modulariteit zorgt er dus voor dat met dezelfde – beperkte hoeveelheid – onderdelen oneindig veel klantspecifieke oplossingen, customized producten, kunnen worden gecreëerd. Nieuwe generaties elektromotoren, tandwielkasten en besturingen zijn op deze modulariteitsfilosofie gestoeld.”

 

// Factory Facts//

  • Tandwielkasten
  • Elektromotoren
  • Frequentieregelaars
  • Besturingssoftware
  • Service, onderhoud en reproductie
  • Movi-C als compleet platform

 foto 7 test agvs met werkgebied

Voorbereiding productielijnen met AGV's van SEW; foto Bart Driessen

Modulariteit en flexibiliteit met nieuwe drives

De modulaire aanpak geldt dus voor de opbouw van alle elektromotoren, tandwielkasten en frequentieregelaars. De kleinste tot en met de grootste worden op die manier gebouwd. Ook de huidige motoren die variëren van IE1 tot en met IE5, van 90 W tot 50 KW, synchroon of asynchroon zijn modulair opgebouwd. Onze frequentieregelaars kunnen bovendien geïntegreerd worden met de verschillende elektromotoren.

foto 3 integratie elektro motor besturing hardware software software2 

Modulaire opbouw van motorreductoren bij SEW in Rotterdam; foto Bart Driessen

Een nieuw voordeel van modulariteit

Een recent voorbeeld van een flexibele, modulaire oplossing is MOVI-C®. De MOVI-C® is een compleet platform, bestaande uit vier modules: engineeringssoftware, besturingstechnologie, regelaartechnologie (centrale en decentrale regelaars) én aandrijftechniek. Hiermee hebben klanten één omvattende, compacte oplossing voor automatiseringsvraagstukken in handen.