ThinManager laat alles zien

08/06/2015

Door Bart Driessen

Tijdens de Hannover Messe liepen we tegen Jan Dekker aan, een van de oprichters van Raster. Hij wees ons op ThinManager, een bijzonder systeem voor onderhoudsmensen van grote technische installaties. Wat zagen we toen we een kijkje namen bij ACP, de fabrikant van ThinManager?


     

 

Vanwege het grote aantal mogelijkheden en de kwaliteit van het systeem heeft Raster Products ThinManager opgenomen in haar leveringsprogramma. En intussen zijn er al aardig wat Nederlandse bedrijven die dit systeem gebruiken.  

Alles tegelijk
Op de stand van ACP, de Amerikaanse producent van ThinManager, volgde de uitleg door Rob Stew en Brad Schroeder, productspecialisten bij ACP. Wat is ThinManager eigenlijk? : “Het is een softwaresysteem dat er voor zorgt dat je op een beeldscherm, tablet of smartphone toegang krijgt tot de meest uiteenlopende applicaties. Dat kan een Scada-systeem zijn, maar ook een database, technische tekeningen van machines, processchema’s, camerabeelden of instellingen van een controller kun je op je scherm krijgen. Is je beeldscherm groot genoeg, dan kun je al die beelden tegelijk en naast elkaar bekijken. Belangrijk aan Thinmanager is dat alle programma’s centraal blijven draaien en dus niet op je tablet of smartphone worden geïnstalleerd. Het apparaat waarop je die applicaties bekijkt is dus een ‘thin client’; vandaar de naam Thinmanager.”

Encryptie en Android
ThinManager bestaat al een hele tijd; op 1 juni dit jaar verscheen versie 8. Welke verbeteringen zijn er aan versie 8 toegevoegd? “Wij geven de allerhoogste prioriteit aan de afscherming van data van onze klanten. Daarom biedt versie 8 een nog robuuster data-security met volledig encrypted database. Een tweede vernieuwing is streaming van HD video; de gebruiker kan nu dus life video streams van 30 beelden per seconde bekijken. De derde vernieuwing is een actief directory: verander je ergens je password, dan gebeurt dat overal. Ook nieuw is de integratie van biometrische identificatie van gebruikers met vingerafdrukken. En tenslotte is Thinmanager nu ook geschikt voor Android-apparaten. Ons systeem was al klaar voor Apple-gebruikers, maar met Android komen er een heleboel gebruikers van andere merken bij.”

Automatisch aanbod van beelden
“Heel belangrijk voor het gebruik van ThinManager is Relevance. Met Relevance kan de beheerder ons systeem zo inrichten dat elke gebruiker, afhankelijk van hun authenticatie, automatisch beelden en data te zien krijgt die horen bij zijn of haar functie. Zodoende krijgt de gebruiker alleen de data te zien die voor hem of haar nodig en toegestaan zijn. Maar nog interessanter is dat beschikbare data en beelden zich automatisch aanbieden, afhankelijk van de plek waar je op dat moment bent. Dus ga je van de productie naar de inpak- en verzending, dan zal je vanzelf alles te zien krijgen wat voor jou op die locatie belangrijk is. Op de inpakafdeling kan je dan op je tablet de data zien van inpakmachines, uitstaande bestellingen, maar ook technische tekeningen en schema’s van palettiseermachines.”