Twee primeurs voor Indumation

29/01/2019

Door Liam van Koert

Op Automatica 2018 presenteerde cobotmarktleider Universal Robots haar nieuwste generatie cobots: de e-series. Sinds kort zijn ze ook in de Benelux te koop en dus heeft Indumation een primeur. De UR3e, UR5e en UR10e zijn in actie te zien op de stand van Gibas Automation in hal 5 op stand 34. Ook vindt de bezoeker hier voor het eerst de MiR 500, een autonome mobiele robot voor het vervoer van pallets. Indumation vindt van 6 t/m 8 februari plaats in de Kortrijk Xpo


     

In 8 jaar tijd is Indumation uitgegroeid tot de belangrijkste automatiseringsbeurs van België. Waar de vierde editie in 2017 nog 183 exposanten telde, staat de teller nu op 220 exposanten. Partijen als Agoria en Sirrus kiezen de beurs als uitrijkmoment voor hun Factory of The Future Award en ook Nederlandse bedrijven en bezoekers hebben de weg naar Kortrijk gevonden.

 

Primeur e-Series van Universal Robots

Net als voorgaande jaren is ook Gibas Automation uit Nijkerk van de partij. Op stand 34 in hal 5 tonen zij voor het eerstde nieuwe e-series van Universal Robots. Net als hun vertrouwde voorgangers hebben de cobots een payload van respectievelijk 3, 5 en 10 kg. De e-series is echter gebruikersvriendelijker, sneller, nauwkeuriger en veiliger. Zo is de gebruikersinterface geoptimaliseerd om hem met slechts enkele klikken in bedrijf te hebben. Daarnaast voorziet een snellere processor in snellere regelkringen en dus een hogere nauwkeurigheid. Meer processorkracht betekent ook dat gelijktijdig nog meer plug & play systemen gekoppeld kunnen worden – variërend van vision tot ERP - die het UR+ ecosysteem rijk is. Tot slot beschikt de e-series standaard over een geïntegreerde krachtsensor en hebben de cobots standaard 17 veiligheidsfuncties aan boord. Dit resulteert in meer flexibiliteit voor meer veilige toepassingen en een gemiddelde terugverdientijd van 1 tot 2 jaar.

 

MiR500pallet

 

Logistieke primeur van Mobile Industrial Robots

Een tweede primeur op de stand van Gibas Automation is de MiR 500. Deze autonome mobiele robot van Mobile Industrial Robots heeft een payload van 500 kg en is speciaal ontwikkeld voor het automatiseren van de zwaardere interne logistiek. Bijvoorbeeld het autonoom verplaatsen van europallets en kratten. Uiteraard zijn ook de kleinere MiR100 en MiR200 van de partij, wat eveneens geldt voor de Hook varianten die speciaal zijn ontwikkeld voor het autonoom transporteren van karretjes. Tot slot vindt de bezoeker bij Gibas Automation diverse aanvullende flexibele automatiseringsproducten zoals de twee- en driepuntsgrijpers van Robotiq en het Pickit 3D-visionsysteem. Uiteraard allemaal voorzien van een kop dampende koffie en helder advies.

In een notendop

  • Gibas Automation op Indumation 2019
  • 6,7 en 8 februari Xpo Kortijk
  • Hal 5, stand 34

Registreer je via https://registration.n200.com/survey/3r8f9ddsw7doe?actioncode=584