Sat Jun 25 2022

06 25

Aanpassing merknaam LAPP

14/06/2018

Door Bart Driessen

Tijdens de laatste Hannover Messe maakte LAPP bekend dat het voortaan werkt met één naam: LAPP. Daarmee wil deze fabrikant wereldwijd duidelijk maken dat het om één bedrijf gaat.


     

LAPP is al jaren internationaal actief, zowel met productievestigingen als met verkoopvertegenwoordigingen. Om zijn internationale karakter te verduidelijken en zich te presenteren als internationaal leverancier van verbindingsoplossingen kiest het voor LAPP. Alle dochterondernemingen en afdelingen presenteren zich voortaan als LAPP – eenvoudig en duidelijk in hoofdletters en zonder toevoegingen. Het zelfde geldt voor het logo; het hele bedrijf hanteert voortaan één en het zelfde logo.

Toevoegingen verdwijnen

Toevoegingen zoals ‘Kabel’, ‘Cable’ of ‘Cablo', in gebruik sinds de oprichting in 1959, zullen dus verdwijnen. LAPP heeft de afgelopen jaren veel oplossingen en merkproducten ontwikkeld voor industrieën en toepassingen en is enorm gegroeid in productie en omzet. De voorzitter van deze onderneming Andreas Lapp zegt het zo: ‘Het moment is gekomen voor een uniforme, wereldwijde naam en een uniform logo om alles met elkaar te verbinden’. Het besluit hiertoe is gebaseerd op hetgeen de klanten willen. ‘Tegenwoordig is het niet meer belangrijk in welk land onze klanten onze producten kopen en waar ze geleverd worden - we werken al veel langer als internationaal team. Dan is het ook logisch dat we ons in elk land op dezelfde manier presenteren. Onze klanten verwachten ook niets anders.’ Aldus Andreas Lapp.

Familie Lapp

De verandering is dus een logische stap in de ontwikkeling van het bedrijf, maar ook een beslissing van de familie Lapp. LAPP blijft echter gewoon LAPP. Dat bleek al eerder na de generatiewissel in 2017, toen Matthias Lapp, een lid van de derde generatie van de stichtende familie, de positie van algemeen directeur voor Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika overnam.

Henk Michiels LR

Henk Michiels, product manager bij LAPP (foto Bart Driessen)

Nieuwe producten

Tegelijk was er tijdens de beur divers productnieuws. Henk Michiels, product manager bij LAPP, introduceerde ons met onder meer de flexibele ÖLFLEX-PU CHAIN 819 P en ÖLFLEX-PU CHAIN 819 CP voor zware en oliebestendige hybride kabels voor transport van spanning en data. Vooral voor toepassingen in veel verplaatsende machines zoals robots is deze kabel voorzien van een PU-mantel. De kabel is getest op bestendigheid en kan meer dan 5 miljoen bewegingen doorstaan. De nieuwe kabels komen in de plaats van Bacic-Line kabelrupsen van het type ÖLFLEX-CHAIN 808 P en de ÖLFLEX-CHAIN 808 CP. Voor de Amerikaanse certificatie UL/cUL AWM zijn de nieuwe kabels brandbestand voor machines met 600 V en 1000 V.

foto 3 OELFELX CHAIN 819 CP CLOSEUP RGB1

ÖLFLEX-PU CHAIN 819 CP voor zware en oliebestendige hybride kabels (foto LAPP)

Introductiefoto: Nieuw logo LAPP (foto LAPP)