Fri Mar 31 2023

03 31

Echte robotica

23/02/2022

Door Liam van Koert

De eerste editie van Robot Magazine 2022 is live! Ook deze interactieve editie staat boordevol interviews met robotexperts in tal van sectoren. Bekijk hier de digitale uitgave.


     

 

Sara Robotics luistert goed naar cliënten en hulpverleners
Er worden de nodige sociale robots aangeboden als hulpmiddel in revalidatie en ouderenzorg. Maar zonder geschikte software en interfaces kun je er weinig mee beginnen.

Autonome mobiele robots verplaatsen koeldeuren
Bij Clear Vision Cooling in Harderwijk vormt een MiR 500 AMR de verbinding tussen drie productiecellen met samen een tiental Fanuc-robots. Operations manager Marco Bogman legt uit waarom.

Nieuw elan voor Vision, Robotics & Motion
Een nieuw team van drie gedreven vrouwen gaat de achttiende editie van dit evenement naar een volgend niveau tillen.

Offline programmeren heeft de toekomst
Software wordt steeds belangrijker in robotica. Door offline programmeren kan de robot rustig door produceren.

Een bijzondere stapelrobot
Elk project is uniek en kent zo zijn uitdagingen. Zeker als het geen rechttoe-rechtaan dozen zijn die de robot moet stapelen, maar gevouwen kalfsvellen.

Een Lego-doos voor robots
Vele startups en kleine bedrijven ontwikkelen robots. Het gebruik van bouwblokken zorgt voor een snellere time-to-market.

Robot pakt onbekende producten uit bulkmateriaal
De Autopick-pickrobot voor het verzamelen van individuele artikelen bestaat uit een robot met grijper, een IT-netwerk en een krachtig beeldverwerkingssysteem.

Voorspellend onderhoud voor robotkabels
In de Smart Factory komen steeds meer robots voor. En hoewel zij hard werken, ligt stilstand door storingen op de loer. Een echt slimme fabriek voorspelt potentiële storingen.

Een bedreiging voor veiligheid op de werkvloer?
Bij de toekomstvoorspellingen moeten we meenemen dat robot- en cobotsystemen steeds intelligenter gaan worden, en zullen de toepassingsmogelijkheden alleen maar toenemen.