TFH Webinar 3D ModelSearch

04/04/2023

Door Jill Snijder

Op donderdag 30 maart vond het ModelSearch webinar plaats, waarbij de uitdagingen van klanten in het dagelijkse gebruik van 3D CAD data werden besproken. Hoewel veel bedrijven beschikken over een goed gevulde database en een PDM/PLM systeem gebruiken, blijft het een uitdaging om duplicaten te voorkomen en optimaal gebruik te maken van de 3D CAD data.


     

Gelukkig biedt ModelSearch van Mait de oplossing voor het verminderen van duplicaten en het maximaliseren van de herbruikbaarheid van 3D CAD data in organisaties. Dankzij automatisch gegenereerde Footprints is het nu mogelijk om inzicht te krijgen in de 3D-database van een onderneming.

Tijdens het ontwerpproces kan de ParameterSearch worden gebruikt om onderdelen te zoeken op basis van geometrische gegevens. Creo ModelSearch helpt de engineer om tijdig vergelijkbare of zelfs duplicaten van zijn nieuwe 3D-model te vinden. Na het ontwerpproces kunnen afdelingen zoals inkoop, manufacturing en service met behulp van de similaritySearch gelijksoortige artikelen vinden. ModelSearch is geïntegreerd in Creo Parametic en Windchill, wat meerwaarde biedt voor het gehele proces en alle afdelingen.

Zelfs als een organisatie zich midden in een transitie bevindt, heeft ModelSearch directe meerwaarde omdat het MultiCAD inzetbaar is. Met 3D ModelSearch (Multi CAD) kun je de volgende stap zetten naar Lean Industrial Engineering, de herbruikbaarheid maximaliseren en duplicaten voorkomen in de Windchill omgeving.

Kon je er niet bij zijn tijdens onze 3D ModelSearch webinar? Geen probleem, je kunt het gratis downloaden via onze website: https://www.tfhtechnicalservices.nl/2023/04/webinar-3d-modelsearch/