Sun Nov 28 2021

11 28

SPS 2021 keert terug naar fysieke beurs

24/04/2021

Door Ad Spijkers

Mesago Messe Frankfurt wil terugkeren naar een fysiek én digitaal evenement voor SPS 2021, dat plaatsvindt van 23 tot en met 25 november.


     

Het fysieke evenement zal worden aangevuld met een extra digitaal aanbod voor internationale bezoekers die niet naar Neurenberg kunnen reizen om persoonlijk naar de beurs te gaan.

Naarmate de nationale en internationale vaccinatiegraad stijgt, is er ruimte voor optimisme onder bezoekers en organisatoren van evenementen. "Face-to-face interactie, intensief overleg en discussies met experts, en niet te vergeten de levendige beurssfeer staan centraal in de SPS-ervaring", aldus Sylke Schulz-Metzner, Vice President SPS bij Mesago. "Dit hebben we keer op keer gehoord van zowel exposanten als bezoekers en daarom werken we met veel enthousiasme om het dit jaar allemaal weer te laten gebeuren."

Breed expositiespectrum

Met ongeveer 700 exposanten uit de automatiseringssector die zich al hebben aangemeld, blijft de honger van de branche naar persoonlijk contact en live-ervaringen duidelijk onverminderd groot. Van start-ups tot belangrijke wereldspelers, het hele spectrum van slimme en digitale automatisering zal vertegenwoordigd zijn. De exposanten staan klaar om intelligente en praktische oplossingen en innovaties live te presenteren.

Hoewel er veel is om naar uit te kijken, blijft de gezondheid en veiligheid van alle aanwezigen voorop staan. Het beschermings- en hygiëneconcept, dat vorig jaar werd ontwikkeld om te voldoen aan de wettelijke vereisten en zelfs deze zelfs te overtreffen, wordt voortdurend aangepast aan de pandemische situatie. Bredere gangpaden in de hallen, evenals extra communicatie- en wachtruimtes in hoger bezochte zones tijdens het evenement, zullen mensen helpen de nodige sociale afstand te behouden.

Hybride formaat

Om het aanbod uit te breiden en toegang te bieden aan bezoekers die niet persoonlijk aanwezig kunnen zijn, plant het beursteam een hybride SPS-format voor 2021. Beurzen werden hard getroffen in 2020, maar de situatie bleek ook gunstig voor digitalisering. Hoewel de organisatie zich primair wil concentreren op het evenement ter plaatse voor 2021, is het de bedoeling om ook een volledig complementair online aanbod aan te bieden.

Op basis van de ervaring en inzichten die het afgelopen jaar zijn opgedaan en expertgesprekken met exposanten en digitale specialisten wordt momenteel een concept afgerond, dat inspeelt op de wensen en eisen van de deelnemers en aansluit bij de vakbeurs ter plaatse. De organisator van het evenement zal regelmatig updates plaatsen op de website van SPS 2021.

Foto: Mesago / Malte Kirchner