Wentronic nieuwe partner LAPP eMobility

15/05/1900

Door Liam van Koert

LAPP blijft zijn eMobility-divisie uitbreiden en heeft in handelsonderneming Wentronic een krachtige partner gevonden voor de internationale online verkoop van zijn in Duitsland geproduceerde laadoplossingen. Hierdoor zijn de eMobility-producten van LAPP nu verkrijgbaar bij Amazon en via de eigen winkels van LAPP en Wentronic.

 

 


     


De opmars van elektromobiliteit is niet meer te stuiten. Uit statistieken van de Duitse federale autoriteit voor het autoverkeer blijkt dat er in 2021 voor het eerst meer nieuw geregistreerde elektrische voertuigen waren dan dieselvoertuigen. En deze trend neemt toe. Om klaar te zijn voor deze ontwikkeling wil Lapp Mobility GmbH, een LAPP corporate startup, zijn online business in eMobility-producten internationaal ontwikkelen. Het bedrijf heeft in handelsonderneming Wentronic een krachtige partner gevonden om deze kanalen uit te breiden. Wentronic wil een groot marktaandeel veroveren voor de laadoplossingen van LAPP in Europa. Ook wil het de producten distribueren via haar dochterondernemingen in Azië, Australië en Nieuw-Zeeland.

Solide structuren

Wentronic werd 30 jaar geleden opgericht en is een toonaangevende fabrikant en distributeur van accessoires voor consumentenelektronica. Het door de eigenaar geleide familiebedrijf uit Braunschweig levert aan klanten op alle detailhandelsniveaus in Duitsland en Europa. Daarnaast heeft het vestigingen in Azië, Australië en Nieuw-Zeeland, 200 medewerkers wereldwijd, 2.600 internationale klanten en meer dan 8.000 producten in het assortiment.

Deze solide structuren hebben LAPP over de streep getrokken: "We zijn verheugd over dit nieuwe partnerschap, dat ons in staat zal stellen onze online activiteiten aanzienlijk uit te breiden", aldus Simon Alig, Managing Director van Lapp Mobility GmbH. Gerd Hemmerlein, Head of Sales & Marketing bij Lapp Mobility, voegt daaraan toe: "Dankzij deze samenwerking kunnen we de verkoop van onze laadoplossingen via de verschillende retailkanalen stimuleren en voldoen aan de eisen van eCommerce. De behoeften van onze klanten aan innovatieve producten en snelle levering staan centraal in dit samenwerkingsverband.

Ook directeur Marcus Wendt van Wentronic ziet veel potentieel in de samenwerking: "De hoogwaardige producten van Lapp Mobility passen perfect bij de strategische oriëntatie van Wentronic. LAPP is een nationale partner met uitstekende ontwikkelingsexpertise en krachtige merken. Dit is een veelbelovende basis om ons te oriënteren op de gestaag groeiende markt voor elektromobiliteit.

 

Gedeelde waarden

LAPP en Wentronic zijn beide lang gevestigde familiebedrijven met gedeelde waarden. Een focus op op vertrouwen gebaseerde, langdurige partnerschappen is voor beide bedrijven de sleutel tot succes - een solide basis voor hun samenwerking. De twee bedrijven zijn het ook eens over duurzaamheid. Het feit dat de producten van Lapp Mobility in Duitsland worden ontwikkeld en geproduceerd, was voor Wentronic een belangrijk criterium bij de keuze voor LAPP als partner. Het bedrijf wil met zijn zakelijke beslissingen bijdragen aan de vermindering van de wereldwijde CO₂-uitstoot en hecht daarom veel belang aan een duurzame toeleveringsketen. Ook korte logistieke routes en snelle reactietijden ter plaatse worden door beide bedrijven als belangrijke criteria voor het succes van online zakendoen aangemerkt.