Sun Sep 26 2021

09 26

Nieuwe directeur Mikrocentrum

03/06/2021

Door Ad Spijkers

Bert-Jan Woertman wordt de nieuwe directeur van Mikrocentrum. Hij volgt op 16 augustus Geert Hellings op.


     

Hellings kondigde in maart zijn afscheid aan en is bij zijn afscheid ruim 18 jaar directeur van de kennis- en netwerkorganisatie voor de hightech- en maakindustrie geweest. De komende jaren focust Mikrocentrum zich op het verder uitbouwen van de ambitie om dé ontmoetingsplek voor de hightech- en maakindustrie te zijn, waarin de combinatie van Opleiden, Ontmoeten en Ondernemen centraal staat.

In Bert-Jan Woertman is de opvolger gevonden om aan dat groeiproces verder leiding te geven. Roel Fonville, voorzitter van het bestuur van Mikrocentrum, is trots op de sterke organisatie die Hellings en zijn team hebben opgebouwd. "Mede namens het bestuur wil ik Geert hartelijk bedanken voor al zijn inspanningen en voor de behaalde resultaten. We hebben er alle vertrouwen in dat Bert-Jan Mikrocentrum verder kan laten groeien en kijken uit naar een goede samenwerking.”

Bekend gezicht

Voor velen binnen en buiten de Brainport regio is Woertman een bekend gezicht. Hij begon zijn carrière als HR manager bij Philips en was daarna ruim elf jaar verbonden aan High Tech Campus Eindhoven. Als director marketing vommunications was hij verantwoordelijk voor de internationale uitbouw van het merk High Tech Campus. Als mede-initiator heeft hij het start-up accelerator programma HighTechXL uitgebouwd tot een van de top vijf high impact programma’s ter wereld.

Na zijn periode bij de High Tech Campus was Woertman commercieel directeur van de TU/e campus en was hij als managing director betrokken bij de start van de Brainport Industries Campus. De laatste jaren heeft hij zijn ervaring met het bouwen van innovatieve ecosystemen ingezet bij de start-ups SocialMachines en AlphaBeats en als liaison manager bij TU/e Innovation Space.

Samenwerking

Woertman is ook voor Mikrocentrum geen onbekende, zegt Geert Hellings. “We kennen Bert-Jan Woertman al vele jaren. Dat gaat verder dan de tijd waarin we een dependance op de High Tech Campus hadden. We hebben ook in diverse projecten samengewerkt. Ik ben verheugd dat ik het stokje aan hem mag overdragen. Bert-Jan Woertman is een echte community bouwer en verbinder. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij, samen met het Mikrocentrum team, onze ambities doorontwikkelt en met onze vele partners verder bouwt aan de technologie van de toekomst.”

Woertman kan vertrouwen op een gezonde, stabiele kennis- en netwerkorganisatie die al ruim vijftig jaar mensen in de hightech- en maakindustrie met elkaar verbindt. Woertman heeft na twintig jaar ervaring in internationale innovatieve omgevingen ik ervaren dat samenwerken in slimme netwerken het verschil maakt. "Door de uitwisseling van mensen, ervaring en ideeën worden kennis, creativiteit en ondernemerschap beter benut. Mikrocentrum speelt hierin een centrale rol. Als nieuwe directeur wil ik met het team bijdragen aan nieuwe gezamenlijke successen voor klanten, partners en de hightech- en maakindustrie in zijn geheel."

Foto: Mikrocentrum