Danfoss neemt Visedo over

01/11/2017

Door Bart Driessen

Met de overname door Danfoss van Visedo Oy versterkt Danfoss zich zich in elektrische oplossingen voor de off-road en maritieme markten. Danfoss doet dit vanwege de groeiende vraag naar elektrische oplossingen voor minder emissies en vervuiling. Visedo is gevestigd in Lappeenranta in Finland.


     

"Elektrificatie is een snel ontwikkelend gebied en heeft enorm potentieel en Visedo is een goed voorbeeld van hoe we op klantbehoeften kunnen richten en tegelijkertijd ons portfolio versterken door een breder aanbod oplossingen te bieden ", zegt Kim Fausing, president en CEO van Danfoss. "Dit is een geweldige dag voor Lappeenranta," zegt Tuomo Rönkkö, voorzitter van de raad van bestuur voor Visedo. "De overname erkent de kennis en uitmuntendheid die door de jaren heen is opgebouwd door Visedo en de Lappeenranta University of Technology. De lange termijn focus van de oorspronkelijke investeerders en de mogelijkheid om de beste deskundigen te vinden om te werken voor het bedrijf, zijn de basis geweest voor dit succesverhaal. We zijn blij dat het verhaal verder reikt en meer investeringen naar de hele regio zal brengen."

Visedo wordt geïntegreerd in het Danfoss Power Solutions business segment. De overname van dit bedrijf in elektrische systemen is in lijn met Danfoss' strategische focus op het toevoegen van elektrische oplossingen als een sleutelcompetentie en een belangrijk onderdeel van de aanpak van Danfoss om elektrificatie wereldwijd mogelijk te maken.