Canada partnerland Hannover Messe 2025

20/04/2023

Door Ad Spijkers

Canada is een groeiend en innovatief land en een belangrijke economische partner voor Duitsland.


     

Afgelopen maandag hebben Isabelle Poupart, minister en plaatsvervangend hoofd van de Ambassade van Canada in Duitsland, en Dr. Jochen Köckler, CEO van Deutsche Messe AG, tijdens de Hannover Messe een officiële intentieverklaring getekend. Hiermee is Canada voorgedragen als partnerland van Hannover Messe 2025. De ondertekening volgt op de overeenkomst die in augustus 2022 werd aangekondigd tijdens het bezoek van bondskanselier Olaf Scholz aan de Canadese premie Minister Justin Trudeau in Canada.

Partnerland

Canada is een belangrijke economische partner voor Duitsland. De beursorganisator en toonaangevende Duitse brancheverenigingen zijn ervan overtuigd dat Canada zijn economische en politieke betrekkingen in Europa op de Messe van 2025 zal uitbreiden. Tegelijkertijd zal de beurs de banden tussen Canada en Duitsland verder versterken.

Voor Canada zal het partnerschap helpen de toch al sterke economische, politieke en culturele banden tussen beide landen te verdiepen. De Canadese regering zal samenwerken met lokale en wereldwijde partners om Canadese bedrijven, brancheverenigingen en instellingen een platform te bieden om het land te presenteren als industriële innovator.

Investeringen

Als het gaat om buitenlandse directe investeringen in Canada, staat Duitsland op de zevende plaats, waarbij hightech de belangrijkste focus is. Meer dan 800 Duitse bedrijven zijn actief in Canada en bieden werk aan ongeveer 70.000 mensen. Canada en Duitsland hebben een dynamische relatie op het gebied van wetenschap en technologie. Sinds 1971 zijn er meer dan 1.000 gezamenlijke onderzoeksprojecten gestart.

De Canadese overheid en bedrijven uit de private sector financieren momenteel vijf superclusters in Canada met zo'n 1,2 miljard euro om innovatieve industrieën te versterken en internationaal te positioneren. Het doel is om de komende tien jaar 50.000 banen en een economische groei van 34 miljard euro te creëren. Drie van de superclusters – Scale.AI, Advanced Manufacturing en Digital Technology – z ullen op de Hannover Messe centraal staan.

Paviljoen

Canada is op de Hannover Messe 2023 al vertegenwoordigd met een paviljoen in hal 8 dat zich richt op digitalisering en industriële transformatie. De Canada-conferentie op 18 april draaide om het thema 'Goede vooruitzichten in de energiesector en in digitale verandering'. Daarnaast bezoeken verschillende delegaties van de Canadese overheid en van de provincies Alberta, Ontario en Québec de beurs.

Foto: PxHere