Sun Nov 28 2021

11 28

Automatica Sprint vindt online plaats

26/04/2021

Door Ad Spijkers

In nauw overleg met de adviesraad heeft Messe München besloten dat Automatica Sprint van 22 tot en met 24 juni 2021 online zal plaatsvinden.


     

Het nieuwe beursformaat in het Automatica-portfolio biedt de robotica- en automatiseringsindustrie een digitaal platform voor uitwisseling, kennis en zaken. Dankzij het flexibele concept hebben tal van internationale hoofdrolspelers hun aanwezigheid bevestigd. Tijdens het evenement heeft Munich_i Summit, het hightech platform voor kunstmatige intelligentie (AI) en robotica, zijn première.

Automatica Sprint

Met het beursconcept Automatica Sprint gaf de beursorganisatie haar klanten vanaf het begin zekerheid bij de planning. Het format was zowel als face-to-face als digitaal evenement ontworpen, zodat de haalbaarheid gegarandeerd was. De grote populariteit van het online formaat in de branche bewijst dat het evenement voldoet aan de speciale behoeften van de huidige tijd.

Reeds bevestigde exposanten uit de robotica-sector zijn onder meer ABB, Epson, Fanuc en Kuka. Bovendien hebben Bosch Rexroth, Festo, Hahn Automation, Mikron, Siemens, Schunk en Teamtechnik zich geregistreerd voor montage- en handlingtechnologie. Basler, IDS, MVTec en VMT zullen de ontwikkelingen op het gebied van industriële beeldverwerking presenteren.

Wilfried Eberhardt, Chief Marketing Officer van Kuka en voorzitter van de VDMA Robotics + Automation is positief over de online editie. "De industrie heeft een grote behoefte aan oriëntatie, uitwisseling, inspiratie en innovatie. Met de digitale implementatie van Automatica Sprint bieden we de kans om weer samen te komen als branche.

Munich_i

Voor het eerst plaatsvinden zal, als onderdeel van Automatica Sprint, Munich_i als nieuw gecreëerd en wereldwijd uniek platform voor robotica en kunstmatige intelligentie worden gepresenteerd, ook exclusief online. Het is een essentieel onderdeel van de samenwerking tussen Automatica en de Munich School of Robotics and Machine Intelligence (MSRM) van de Technische Universität München (TUM). De hightech-top vindt plaats op 22 juni 2021, met de Beierse premier Dr. Markus Söder als mecenas.

Het evenement staat onder leiding van prof. Dr. Sami Haddadin (directeur van MSRM en houder van de leerstoel voor robotica en systeemintelligentie bij TUM) en prof. Dr. Alena Buyx (directeur van het Instituts für Geschichte und Ethik der Medizin en houder van de leerstoel voor ethiek in geneeskunde en gezondheidstechnologieën bij TUM).

De deelnemers aan de top kunnen meer dan twintig lezingen verwachten over verantwoorde technologische verandering en de interactie van menselijke en kunstmatige intelligentie, met name op de sociale gebieden werk, gezondheid en mobiliteit. Deelname aan de hightech summit is inbegrepen in het ticket voor bezoekers van het digitale platform Automatica Sprint. De voertaal is Engels.

Meer informatie over de munich_i Summit met een overzicht van het gehele programma, achtergrondinformatie over de sprekers, etc. is online beschikbaar.

Foto: Kuka