Sun Nov 28 2021

11 28

Update OTC Houston

05/05/2014

Door Ronald Epskamp

Dit jaar wordt voor de 45e keer de OTC in Houston georganiseerd. Meer dan 100.000 bezoekers uit de hele wereld hier op af. De beurs zelf legt de link naar de Beatles, zij blijken precies 45 jaar geleden te zijn gestopt. Een mooie gelegenheid voor de Beatles coverband A Hard Day’s Night.


     

 

Voor aanvang van de beurs zijn er al verschillende mogelijkheden voor een bezoek aan de in Houston gevestigde bedrijven. Bijvoorbeeld aan Thrustmaster; Thrustmaster is opgezet door de van oorsprong Nederlandse Joe Bekker. Zo’n 4 jaar geleden midden in de crisis heeft hij een nieuwe fabriekshal laten bouwen waarin volledige airconditioned de ca. 165 medewerkers Thrusters bouwen. De range beslaat 75 – 8000 kW. Thrustmaster bouwt tunnelthrusters en (retractable) Azimuth Thrusters. Met de overname van DOEN waterjets is er ook een range waterjets beschikbaar voor haar klanten.

 

Veel Nederlandse vertegenwoordigers
Tijdens de goedbezochte openingsreceptie waren er opvallend veel Nederlandse vertegenwoordigers. Zo hebben wij medewerkers van IHC Merwede, IRO, Huisman, van Oord, Seatools, Ulstein Idea en JB Systems getroffen. Thrustmaster had goed uitgepakt met een texmex barbecue voor de inwendige mens, maar er stonden ook meerdere Thrusters opgesteld inclusief powerpack. Tijdens de rondleiding werd duidelijk dat er erg veel aan kwaliteitsverbetering wordt gedaan. De gebruikte machines, productiemethoden, assemblage en eindtest zorgen voor een kwalitatief hoogstaand product. En dat alles voor een redelijke prijs. Toeleveringen uit China van de gietstukken en propellers staan onder voortdurende controle. Wat in huis kan worden geproduceerd wordt zelf gedaan. Binnenkort start de bouw van een nieuwe painthal. Ook hier moet de kwaliteit omhoog en de afhankelijkheid van toeleveranciers omlaag.